האם צריך לפנות לעורך דין אחרי תאונת קורקינט?

המציאות שלנו משתנה בקצב מהיר. דוגמה מצוינת היא הכבישים, שמתמלאים לצד המכוניות והקטנועים גם באופניים חשמליים ובקורקינטים ממונעים שמאפשרים הגעה למהירויות משמעותיות. בהיעדר מעקב רגולטורי אחר ההתפתחויות הטכנולוגיות והחברתיות, הקורקינט – נכון לשנת 2024 – עדיין לא מוגדר ככלי רכב. כתוצאה מכך, במקרה של תאונה במעורבות קורקינט חשמלי יש מספר דגשים ייחודיים, והם מפורטים בכתבה זו.

תביעה במקרה של פגיעה עקב תאונה

כל מי שנפגע תוך כדי נסיעה בכלי רכב זכאי אוטומטית לפיצויים, בלי קשר לשאלת האחריות לתאונה – כך לפי חוק הפיצויים לנפגעים מתאונות דרכים. קורקינט חשמלי הוא לא כלי רכב, ולכן החוק הנ"ל לא חל על רוכבי הקורקינטים. יחד עם זאת, במקרים מסוימים כן ניתן לתבוע פיצוי אם נפגעים תוך כדי רכיבה: תאונה בדרך לעבודה או ממנה נחשבת לתאונת עבודה ובמקרה כזה למשל יהא ניתן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי. תביעות תאונות עבודה מאפשרות קבלת פיצוי גם בגין הפסדי שכר וגם בגין הוצאות שנגרמו לאדם.

אם בתאונה היה מעורב רכב אחר – מכונית, קטנוע, אוטובוס וכו' – ניתן לתבוע את חברת הביטוח של אותו רכב. במקרה של תאונת קורקינט עקב מפגע על הכביש, כדאי לשקול הגשת תביעה נגד הרשות המקומית שהתרשלה ולא טיפלה במפגע (אם זה המצב, כמובן).

מה קורה אם רוכב הקורקינט פוגע בהולך רגל?

פגיעה בהולך רגל תוך כדי רכיבה על קורקינט חושפת את הרוכב או הרוכבת לסכנת תביעת נזיקין מצד אותו אדם שנפגע בתאונה.

שימו לב: בריחה מזירת התאונה עלולה לסבך מאוד את רוכב הקורקינט. כשכמעט בכל מקום יש מצלמות, יש סיכוי גבוה שהרוכב שפגע וברח יאותר, ובכזה מצב הוא עלול להיות מואשם בהפקרה. לעומת זאת, בעזרת הידע והניסיון של עורך דין תאונת קורקינט מהסוג הזה לא תוביל בהכרח לנזק כספי חמור, כשבהתאם לנסיבות ימצא איש המקצוע דרך פעולה מתאימה.

בכל מקרה חשוב לבחור עורך דין עם ניסיון רלוונטי לגבי תאונות קורקינט, ואפילו ביחס למאפייני התאונה הספציפיים. עו"ד לירון ארהרדט היא עורכת דין בעלת מומחיות בתחום תאונות הדרכים, ולא פחות חשוב, בעלת מחויבות אמיתית לכל מי שפונה אליה לקבלת סיוע.

הוספת מאמר לאתר?

    חברה לקידום אתרים חברה לקידום אתרים
    Skip to content